Novinky

10. Duben 2018

Nová sezónní nabídka ČD Restaurant – Menu "podle Masaryka"

Sté výročí založení Československa si letos v jídelních vozech a bistrovozech ČD Restaurant připomeneme pokrmy, které si pro sebe a své hosty nechával s oblibou připravovat určitě i náš první prezident Tomáš Garrigue Masaryk. Jako tradičně cestujícím nabídneme čtyři sezonní menu, na kterých se postupně vystřídají pokrmy oblíbené v českých domácnostech v době první republiky.

"Polévka je grunt, říkávaly naše babičky. Proto i my začneme silným hovězím vývarem s masem, zeleninou a domácími nudlemi," popisuje první z nich ředitel pro obchod a marketing JLV, a.s., Jan Valeš. O tom, že autoři prvního letošního menu šli pro inspiraci do zápisníků českých hospodyněk, svědčí také další položky na jídelním lístku. Jejich důležitou ingrediencí je totiž zelí, cenný zdroj vitamínů v období zimy a časného jara. "Ten, kdo se rád dobře nají a neřeší každou kalorii, si určitě vybere segedínský guláš s houskovým knedlíkem. Bez zelí se ovšem neobejde ani další náš pokrm, tentokrát připravený pro vegetariány a zastánce lehčích pokrmů. Vsadili jsme tentokrát na již trochu pozapomenutý recept v podobě čočkového karbanátku se zelným salátem s kapií. Troufám si říct, že bude mít u našich zákazníků velký úspěch," upřesňuje Jan Valeš.

Na přípravě všech čtyř letošních "výročních" menu se podílí kuchaři JLV společně s mistry kulinářského umění z Asociace kuchařů a cukrářů ČR. Jak by tedy mohli zapomenout na starou českou klasiku, tvarohové šišky s mákem. Jejich vůně zaručeně vyvolá vzpomínky na dětství a na návštěvy u babičky, které jsme všichni měli tak rádi!

Pokrmy z prvního sezonního menu 2018 servírujeme ve vozech ČD Restaurant od 28. února.

30. Květen 2018

Nová sezónní nabídka ČD Restaurant – Na cestách po Československu

Oslava 100. výročí vzniku Československé republiky pokračuje...