Novinky

11. 10. 2021

Nová sezónní nabídka ČD Restaurant od 13.10.!

Ochutnejte z výběru nejúspěšnějších pokrmů posledních několika sezón, které pro vás připravil Vojtěch Petržela, trojnásobný vítěz soutěže Gastro junior a kuchař roku. Vojtův reprezentační kuchařský tým vloni zazářil na IKA Culinary Olympics 2020, kde obsadil všechny tři stupně vítězů.

Bramborová polévka s lesními houbami Pravá esence podzimu na talíři. Zahřejte se naší bramboračkou s houbami z tuzemských lesů.

Poctivý základ z brambor a mrkve doplňují houby a ovoní majoránka. Domácí klasika, která potěší nejen vegetariány, ale každého, kdo má rád jídla z typicky českých surovin.

Vepřová líčka na černém pivě se smetanovou bramborovou kaší a restovanou červenou cibulí s medem Pomalu pečená líčka jsou znovuobjevenou klasikou poctivých českých jídel v posledních letech. Vyzkoušejte naší verzi připravenou na černém pivě a doplněnou jemnou bramborovou kaší.

Křehkost pečeného masa s vůní černého piva podtrhuje restovaná cibulka na medu. Už se vám sbíhají sliny?

Telecí pečené na barevném pepři, čočkový salát se zeleninou Barevná jako podzim sám. Jemná telecí pečeně připravená na barevném pepři potěší vaše oči, čich i chuťové pohárky.

Příloha z čočkového salátu s mrkví z ní dělá lehké svěží jídlo, které vám na talíři prodlouží babí léto.

Čočkový karbanátek s opékanými brambůrky, zelný salát Cítíte, že je dnes den, kdy přijde vhod lehčí, zdravý oběd, na kterém si pochutnáte? Karbanátky už dávno nemusí být jen z mletého masa.

Čočka se díky vysokému obsahu živin a vlákniny často používá jako jeho náhrada. Pečené brambory jsou zase typicky podzimní přílohou, kterou odlehčí šťavnatý zelný salát.

Tvarohové šišky s mákem polité máslem Máte chuť na něco sladšího? Co zkusit naše vláčné tvarohové šišky posypané mákem a rozpuštěným máslem navrch.

Ať už jste příznivcem sladkých obědů, nebo jen hledáte sladkou tečku, která vám zpříjemní jízdu, tohle je sázka na jistotu.