Novinky

27. 08. 2024

Podzim na palubách ČD Restaurant

Přijďte k nám ochutnat novou sezonní nabídku laděnou do barev podzimu. Startujeme 29. srpna.

Dýňový krém s pomerančem a dýňovými semínky

Jemně krémová polévka z dýně Hokkaidó, dochucená pomerančovou šťávou, kůrou z pomeranče a zázvorem pro zvýraznění chuti. Navíc zjemněná smetanou a na vrchu posypána dýňovými semínky.

Cizrnovo-květákové kari, jasmínová rýže

Toto kari je plné květáku, které společně s cizrnou a rýží zasytí i ty největší hladovce. Cizrna je totiž významným zdrojem bílkovin a tudíž dokáže plnohodnotně nahradit maso. Nesmí chybět ani kari pasta, chilli, zázvor a kokosové mléko. Navíc jsou do kari přidány i arašídy, které pokrmu dodávají příjemný chuťový zážitek.

Kachní stehno, červené zelí s brusinkami a řepou, bramborové šišky

Konfitovaná kachní stehna jsou pečena při nízkých teplotách po delší dobu, aby si maso zachovalo křehkost a šťavnatost a zároveň šlo dobře od kosti. Poctivý talíř české kuchyně doplní červené zelí, do kterého jsou přidané brusinky s řepou a bramborové šišky.

Mrkvový koláč s ořechy

Koláč se skládá ze šťavnatého mrkvového těsta vonící po medu a skořici, ve kterém krásně křupou vlašské ořechy. Povrch koláče je zalitý lehkým a lahodným krémem ze smetanového sýru.

Tento web používá cookies

Tato stránka používá cookies, aby vám nabídla lepší zážitek z prohlížení. Je vyžadován váš souhlas, který můžete vyjádřit kliknutím na tlačítko „Povolit vše“. Nastavení souhlasu se soubory cookies můžete upravit výběrem možnosti „Nastavit vlastní“.